{ "title": "Candida Mantarı Diyeti", "image": "https://www.mantarlar.gen.tr/images/Candida-Mantari-Diyeti-76.jpg", "date": "19.01.2024 15:24:37", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Candida Mantarı Diyeti: Candida insanlarda ve hayvanlarda mantar hastalığına yol açabilen bir maya cinsidir. Candida mantarı diyeti insan vücudunda doğal olarak bulunan, fakat bağışıklık sisteminin zayıf olması, sağlıksız ve düzensiz beslenme ile hızlı bir şekilde çoğalan sindirim sistemi üzerinde bulunan Candida mantarı, normal durumuna getirmek için yapılan sağlıklı bir beslenme kürüdür.

Candida mantarı vücudun her bölgesinde bulunabilir. Belirli koşullar altında özellikle nemli ve sıcak bölgelerde meydana gelmesi daha kolay olur. Candida mantarı enfeksiyonu çoğunlukla büyük göğüslü kişilerin göğüs altlarında, vajina da ve ayrıca tırnak yataklarında oluşmaktadır. Candida tüm canlılarda bulunan zararsız bir maya bakterisi olmaktadır. Fakat hatalı uygulanan diyetler, aşırı rafine şeker tüketimi, antibiyotik ilaçların sıkça kullanılması, katkı maddeleri ile hazırlanan yiyecekler son zamanlarda tehlikeli boyutlara varan sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Candida Diyeti Nedir?

Candida diyeti sınırlı besin alımı ve Candida mayası büyümesi katkılı maddelerin alımı ile kilo kaybı ve genel sağlığı destekleyen bir diyet planıdır. Tüm sağlıklı organları sindirim sistemi ile kadın vajina organında Candida mayası bulunmaktadır. Karbonhidrat ve şeker içeriği yüksek olan besinlerde ve birçok insanın sindirim sisteminin içinde maya bulunduğu düşünülmektedir. Candida diyetinde ilk olarak maya büyümesini tetikleyen gıdalardan uzak durmak gerekir. Bu gıdalar karbonhidrat içeren ve şeker içeren yiyeceklerdir. Bazı tahıllar patates, pirinç, beyaz ekmek, bazı soslar ve domates gibi gıdalardır, bu gıdalardan uzak durmak gerekir. Özellikle Candida diyeti uygularken bu gıdaların tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Candida diyeti ile yapılan fiziksel aktiviteler tedavide daha iyi sonuç vermektedir. Zararlı gıdalardan uzak durmak ve fiziksel aktiviteler yapmak Candida mayasının büyümesini engeller ve maya sistemindeki diğer organizmalar arasındaki dengenin sağlanmasını sağlamaktadır.

Candida Mantarı Diyeti Ne Zaman Yapılır

Candida mantarı enfeksiyonu genellikle sindirim sistemini hedef alan sinir sistemi ile kaslar üzerine yerleşmektedir. Candida mantarı çoğalmaya başladığı zaman bazı belirtiler meydana çıkmaya başlar. Bu belirtilerden en sık rastlananlar kabızlık, hazımsızlık, gaz, şişkinlik, hafıza zayıflığı, karın ağrısı, uyku bozukluğu, uyuşma, baş ağrısı, depresyon, sinirlilik, cilt yüzeyinde dökülmeler ve bozulmalar, koordinasyon bozukluğu gibi belirtiler meydana gelir. Bu gibi belirtiler meydana geldiğinde Candida mantarı testi yaptırılmalıdır. Bu test ilk olarak evde sabah uyanır uyanmaz bir bardak oda sıcaklığında temiz suyun üzerine ağızda biriktirilen tükürüğü bırakmak olacaktır ve bu su bir saat boyunca her 15 dakikada bir gözlemlenir. Bir saatin sonunda bardaktaki suyun dibinde bir tortu oluşmuş ve suyun üstünde arta kalan tükürük parçaları ip şeklinde ince lifler aşağı doğru sarkıyorsa vücutta oluşan sıkıntıların nedeni Candida mantarından kaynaklanmıştır. Candida mantarının daha fazla vücuda yayılmaması için hemen bir sağlık kuruluşuna gidilmeli ve doktorun verdiği merhemler, ilaçlar kullanılmalıdır. Doktor mutlaka İlaçlarla beraber Candida mantar diyetine de başlamayı önerecektir vakit geçirmeden ilaçlarla beraber bu diyete de başlanmalıdır.
" } ] }