{ "title": "İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu", "image": "https://www.mantarlar.gen.tr/images/Istiridye-Mantari-Yetistiriciligi-Kursu-49.jpg", "date": "19.01.2024 23:41:33", "author": "Esin Irmak", "article": [ { "article": "İstiridye mantarı yetiştiriciliği kursu, sizde evinizde çok ucuza istiridye mantarı yetiştirebilirsiniz. Öncelikle internet üzerinden birkaç malzeme satın almanız gerekiyor.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için malzemeler
Öncelikle talaşımızı 10 cm boyunda olacak şekilde çöp poşetinin dibine serpelim ve sulayalım. Daha sonra çok ince bir katman halinde mantar tohumumuzu dökelim. Üzerine 4-5 santimetre kadar talaş döküp hafifçe ıslatalım. Bunu birkaç defa börek yapar gibi tekrarlayalım. En üst katmanda talaş kalacak şekilde döngüyü tamamlayıp poşetimizin ağzını kapatalım. Hazırladığımız bu poşeti 10-20 derece arasında bir odada, ağzını açmadan 25 gün tutalım. 25 günün ardından temiz bir bıçak ile poşetimize yanlardan kesikler atalım. 30. Günün ardından açtığımız deliklerden istiridye mantarlarımız çıkmaya başlayacaktır. Mantarları her topladığımızda yeni mantarlar çıkacaktır. Bu şekilde 3 ay boyunca istiridye mantarı yetiştirmiş olacağız. Bu 3 ay boyunca mantarlarımızı her toplayışımızda, açmış olduğumuz deliklerden talaşımızı ıslatmayı unutmayalım. 3 ay sonunda yeni bir poşet yapmamız gerekiyor.

İstiridye mantarının faydaları nelerdir?

İstiridye mantarı doğal olarak içerisinde \"lovastatin\" adında kolesterol düşürücü bir madde barındırır. Potasyum açısından zengin olan istiridye mantarı yüksek kan basıncını düşürmede çok etkilidir. Bakterilere karşı güçlü özellikler gösteren istiridye mantarı, düzenli kullanımda bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynar. Demir ve folat bakımından oldukça zengin olan istiridye mantarları, anemi hastalığına iyi gelir. Lifli bir yapıya sahip olduğu için bağırsaklara çok faydalı olan bu mantar türü bağırsak hareketlerinizi hızlandırır ve kabızlığı kolayca atlatmanızı sağlar. Yüksek oranda B vitamini bulunduran istiridye mantarı, sinir ve kalp sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Ayrıca, yorgunluk, halsizlik, stres, depresyon, sersemlik hali, iştah kaybı ve kansızlık gibi hastalıklara da iyi gelmektedir.
" } ] }