{ "title": "Kombu Mantarı", "image": "https://www.mantarlar.gen.tr/images/Kombu-Mantari-68.jpg", "date": "19.01.2024 21:10:54", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Kombu Mantarı, kendiliğinden üreyen mantar türüdür. Evde çoğaltılarak çayı yapılır. İlaç olarak da kullanılır. İsteğe göre yeşil çay ve siyah çay karıştırılarak yapılır. Kombu mantarı şekerden oluşan bir beslenme sülosyonu içinde yaşar ve sürekli ürer çoğalır. Bu çay bütün yüzeye yayılarak kalınlaşır. Mantar düz bir diske benzer. İnce zardan oluşur. Solüsyonun içinde sürekli bekletilir. Çay ve şekerden oluşan sıvının içinde çoğalır. Mantar şeklinde görüntü oluşur. Kombu mantarı kalınlaşır ve sürekli ürer. Sabahları aç karnına içilmesi daha sağlıklı olur. Portakal suyu ile karıştırılarak içilebilir. Sindirim sisteminin hareketini kolaylaştırdığı için tercih edilir. Kombu mantarı geniş tencere içinde 3 litre su ile kaynatılır. Kaynama sırasında şeker dökülür ve kaynatılmaya devam edilir. İçine tercihe göre siyah veya yeşil cay aktarılır. Demlenmeye bırakılır. Oda sıcaklığında soğutulma işlemi yapılır. Kombu mantarı soğudukça mayalanır. Kavanozun içine aktarılır. Kapağı sıkıca örtülür. Ev sirkesi ve ilaç olarak da kullanılır.

Kombu mantarı faydaları nelerdir?

İnsan ömrünü uzatır. Salgı bezi ve hormon sistemini uyarır. Vücuttaki atık ve toksin maddeleri sindirim sistemiyle dışarı atılmasını sağlar. Kan şekerini sabitleştirir. Şeker hastalığını önler. Sindirim sorununa iyi gelir. Kabızlığı önler. Böbreği çalıştırır. Kanser riskini azaltır. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Yüksek tansiyona iyi gelir. Bağırsakta mikrop, bakteri varsa atılmasını sağlar. Basur sorununa iyi gelir. Yorgunluk, bitkinlik, strese iyi gelir. Uyku düzenini sabitleştirir. Vücudu bulaşıcı hastalıktan korur. Kombu mantar çayın içilmesi bağışıklık sistemini harekete geçirir.
" } ] }