{ "title": "Mantar Yarası", "image": "https://www.mantarlar.gen.tr/images/Mantar-Yarasi-66.gif", "date": "21.01.2024 08:27:30", "author": "melek kulak", "article": [ { "article": "
Mantar Yarası, Mantar hastalığı sonucu yaşanan yoğun kaşınma durumu ile oluşan, insan yaşamını olumsuz etkileyebilecek boyutlara kadar gelebilen bir durumdur. Mantar hastalığı kaşıntılı bir hastalıktır. Vücudun birçok bölümünde görülebilir. Vücuttaki kaşınma hissi son derece rahatsız edici bir durum olmakla beraber acı verici boyutlara kadar ulaşabilmektedir. Şimdi mantar yaraları ve mantar hastalığı hakkında bilgi verelim.

Mantar hastalığı çok küçük mikroorganizmalardan oluşan bir hastalıktır. Mantar hastalığı genellikle ciltte görülen bir hastalıktır. Bunun yanında vücudun birçok bölümünde de görülebilir. Beraberinde kaşıntılar yaşanmaya başlar. Bazı durumlarda mantar hastalığında kaşıntı görülmeyebilir. Bazı vakalarda mantar yarası da oluşabilmektedir. Mantar ağızda, boyunda, göğüste, ellerde, ayaklarda, göğüs bölgesinde, kasıklarda, cinsel organlarda ve bazı iç organlarda oluşabilmektedir. En çok ayak mantarına rastlanır.

Mantar bulaşıcı bir hastalıktır. Mantar hastalığı insanlardan, hayvanlardan ve hatta topraktan insana bulaşabilmektedir. Genellikle ortak eşya kullanımı bulaşma nedenidir. Sıcak, rutubetli ve nemli ortak yaşam alanlarında bulaşma olasılığı daha fazladır. Çok dar kıyafetler giyerek vücudun hava almasına engel olmakta neden olabilmektedir. Bazen bebeklerin bez bağlanan kısımlarında da mantar görülebilmektedir. Mantar hastalığı başlangıcında tedaviye başlanması, muhtemelen mantar yarası oluşumunu engeller. Yaralar oluştuktan sonra hala tedavi edilmemiş ise farklı deri hastalıklarına zemin hazırlamış oluruz. Bu yüzden vakit kaybetmeden tedavi yoluna gidilmelidir.

Mantar Yaralarının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mantar yaralarının ve mantar hastalığının tedavisi için önce bir deri hastalıkları uzmanına görünmeliyiz. Bize çeşitli krem veya ilaç tedavileri önerilecektir. Bunun yanında iyileşme sürecini hızlandırması açısından beslenme diyeti de önerilebilmektedir. Tedavi sürecinde rahatsız olunan bölgenin hijyen tutulması, özellikle yara ya da hastalık durumu ayak arasında ise ayakları kuru tutma önemli olacaktır. Bununla beraber kullandığımız eşya veya ayakkabıların steril edilmesi çok önemlidir.

Mantar Yaraları ve Mantar Hastalığı İçin Bitkisel Kür

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki yaptığınız her müdahale için deri hastalıkları uzmanınıza danışmalısınız. Mantar yarası ve mantar hastalığı için şifalı olduğunu düşündüğümüz bir bitkisel tedavi yöntemi önermek isteriz.

Aynı sefa bitkisi çok değerli ve şifalı bir bitkidir. Yaraları iyileştirici özellikleri ile son günlerde de araştırmaları ve kullanımları artan bir bitki olmuştur. Üç tatlı kaşığı aynı sefa bitkisinin tozunu tencerede 5-10 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra bir leğene sıcak su koyuyoruz ve demlenmiş aynısefa suyunu leğenin içine döküyoruz. Bu karışımın içinde mantarlı bölgemizi 15 dakika kadar bekletiyoruz.
" } ] }