{ "title": "Trüf Mantarı Yetiştiriciliği", "image": "https://www.mantarlar.gen.tr/images/Truf-Mantari-Yetistiriciligi-89.jpg", "date": "19.01.2024 11:42:57", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Trüf mantarı yetiştiriciliği, ülkemizde bilinen bir mantar olmadığından dolayı üretim için tercih edilmezken; aslında mantarlar içerisinde en lezzetli ve en nadide olarak bulunan mantar çeşidi olarak yer alır. Trüf mantarı en popüler gıdalar arasında bulunurken lezzet bakımından oldukça besleyicidir. En özel yemeklerin yapılmasında kullanılan mantarının bu derece popüler olması ancak ülkemizde bilinmemesi yeterli seviyede tanıtımının yapılması ile alakalıdır. Trüf mantarının geliri oldukça yüksek olması bakımından üretiminin yapılması tavsiye edilir. Yemeklere ayrı bir lezzet kattığı belirtilirken üretimini yapan kişilere de oldukça kar bıraktığı belirtilmektedir. Trüf mantarı aşçıların birçoğu tarafından müşterilere yapılacak en özel yemekler için kullanılan mantar olması bakımından çok özel bir yeri bulunur. Eşsiz ve çok farklı bir lezzeti bulunması bakımından vazgeçilmez yemek listesi ürünlerindendir. Dünyada Trüf mantarı pazarında oldukça rağbet bulunurken üretimi oldukça düşüktür. Bu sebepten dolayı bu mantarın piyasasının pahalı olması belirli bölgelerde yetiştirilmesi ve gerekli düzeyde yetiştirilmemesi ile alakalıdır. Mantarın maliyeti bakımından gerekli düzeyde bütçe ayrılarak uygun alanda kurulacak tesis veya bahçe ile yetiştirmesi mümkündür.